latinica  ћирилица
11/04/2018 |  20:40 ⇒ 13/04/2018 | 09:18 | Аутор: СРНА

Кустурица: Ако не одговоре на амерички напад на Сирију, Руси ће бомбе морати да прихвате у Русији

Амерички предсједник Доналд Трамп је судбина велике империје и велике културе која добија свога Нерона, то је паликућа цијеле планете, рекао је режисер Емир Кустурица.
Емир Кустурица - Фото: РТРС
Емир КустурицаФото: РТРС

Коментаришући данашњу изјаву Трампа који је поручио Русији "да се спреми за америчке ракете - нове, лијепе и паметне" и да "Русија није требало да буде партнер животиње која гасом убија сопствени народ и ужива у томе", Кустурица је рекао да "реторика Запада остаје пуста лаж да је неко негдје направио нешто".

"И овог и већ много пута ријеч је о подвали са хемијским оружјем. Као да им се ништа раније није десило, као да нам Блер није признао да је лагао, као да нису од Другог свјетског рата започели и водили 14 ратова и свуда убијали цивиле и дјецу и сада опет лажу да желе да људе заштите од, како Трамп назива Асада, животиње, истакао је Кустурица за портал "Искра".

Он је нагласио да је "чудо комфор, најпривлачнији појам новог човјека, хај тек пагана, који ће прогутати ову лаж у западној хемисфери и, на крају се дуго распадати у властитим лажима и неморалу и на крају ће се распасти".

"Тајна је у томе што ће Руси, ако не одговоре на амерички напад на Сирију, морати да прихвате бомбе у Русији", закључио је Кустурица.