latinica  ћирилица
11/04/2018 |  15:56 ⇒ 12/04/2018 | 09:50 | Аутор: РТРС

Теслић: Више лица приведено због сумње да су оштетили буџет за 3,6 милиона КМ

У Теслићу је приведено више лица, због сумње да су оштетили буџет ове општине за 3,6 милиона КМ. Сумњиче се да су разним кривичним дјелима за исти износ прибавили противправну имовинску корист привредном предузећу из Теслића.

Осумњичени су приведени у Полицијску станицу у Теслићу, а након извјесног времена превезени у Полицијску управу Добој. Међу њима су, како незванично сазнајемо, замјеник начелника Теслића Милован Станковић, одборници Радојица Тодић и Радислав Ђурић, те неколико службеника општинске управе и РУГИП-а у Теслићу.

- Лица се сумњиче да су привредном друштву из Теслића омогућила да у парничном поступку доведе у заблуду надлежне судове у Републици Српској о власништву над непокретностима, које су представљале државну својину и својину других физичких лица. Тиме је наведено привредно друштво исходило пресуду надлежног суда, којом је прибављена противправна имовинска корист за ово привредно друштво, а буџет општине Теслић оштећен за 3,6 милиона КМ - навела је Даница Гњатовић, портпаролка МУП-а Републике Српске.

Сазнајемо да је ријеч о привредном друштву Промтес а.д. Теслић, које је 2004. тужило општину због изузимања земљишта за градњу избјегличког насеља. Наводно, фалсификовањем и уништавањем исправа пред судом је доказано да је земљиште њихово власништво и да општина није могла да га изузме због чега је пресуђено на њену штету. Привођење осумњичених, начелник Теслића Милан Миличевић пребацује на политички колосијек.

- Данас је Дан општине Теслић и крсна слава општине и није случајно што се ово десњило управо на овај дан. То само потврђује оно што сам одувијек знао, а то је да већ више од годину дана у Теслићу траје оркестрирани политички прогон - рекао је Миличевић

Истрагом је, како сазнајемо, обухваћено девет лица. Након криминалистичке обраде, против њих ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима. Извјештај се очекује и против привредног друштва НВ Трејд д.о.о. Теслић које је, како незванично сазнајемо, у својству повезаног правног лица са привредним друштвом Промтес а.д. Теслић.