latinica  ћирилица
11/04/2018 |  15:53 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

Додик упутио телеграм Вучићу поводом погибије пилота

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Србије Александру Вучићу поводом трагичног пада војног авиона у којем је погинуо пилот мајор Роберт Калоција.
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

"Све нас у Републици Српској дубоко је потресла тужна вијест о паду авиона Министарства одбране Србије и страдању пилота", наводи се у телеграму који је Додик упутио Вучићу у име грађана Српске и своје име.

Предсједник Српске замолио је Вучића да породици настрадалог пилота Калоција пренесе изразе најискренијег саосјећања због бола који их је задесио, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

"Повријеђеном пилоту мајору Александру Матићу желимо брз и успјешан опоравак", наводи се у телеграму саучешћа предсједника Републике Српске.

Пилот Роберт Калоци погинуо је јутрос у несрећи школско-борбеног авиона "супер галеб Г-4" у рејону општине Ковачица, док је његов колега пилот мајор Александар Матић у свјесном стању превезен и збринут на Војномедицинској академији у Београду.

Мајор Роберт Калоци обављао је дужност опитног пилота у Центру за летна испитивања Техничко опитног центра. Био је ожењен и има сина.