latinica  ћирилица
11/04/2018 |  10:41 ⇒ 20:43 | Аутор: novosti.rs

Барселона тугује: Инијеста најавио пензију

Фудбалери и руководство Барселоне тужни су послије шокантне елиминације из Лиге шампиона, док је Андрес Инијеста рекао да је против Роме вјероватно играо посљедњу утакмицу у том такмичењу.
Инијеста - Фото: blic.rs
ИнијестаФото: blic.rs

"Могуће је да је ово била моја посљедња утакмица за Барселону у Лиги шампиона. Али, сада није вријеме да се шаљу такве поруке", рекао је Инијеста шпанским медијима.

Барселона је испустила предност од 4:1 из прве утакмице и у реваншу је декласирана од Роме са 3:0, чиме је елиминисана у четвртфиналу Лиге шампиона.

Инијеста, легенда клуба, казао је да играчи морају да ураде све да освоје трофеје у преостала два такмичења у којима учествују.

"Нисмо ово очекивали и болно је. Повријеђени смо и није питање да ли ће неко да нам опрости или не јер је наша жеља за побједом увијек иста", навео је Инијеста.

Председник фудбалског клуба Барселона Ђозеп Марија Бертомеу извинио се за елиминацију.

"Стварно ми је жао. Рома је била боља на терену, вјеровала је и показала како је када радиш напорно. Ово ће утицати на нас, али надам се да ће се играчи опоравити пред веома важне утакмице", казао је први човјек каталонског клуба.

Бертомеу није могао да каже да ли ће Ернесто Валверде остати тренер, али да је клуб спреман да се бори за све трофеје са или без њега.

Валверде је рекао да послије елиминације не постоји други начин осим да главе буду усправне.

"Морамо да се опоравимо јер су нам остала два такмичења у којима можемо да тријумфујемо. То и желимо. Такав је фудбал и не могу да критикујем своје играче ни за шта", рекао је Валверде.

Он је истакао да осјећа потпуну одговорност.

"Апсолутно, тренер је одговоран за све. Ја сам тај који бира тим, прави измјене, припрема тим, све... Видљива глава тима", казао је Валверде.