latinica  ћирилица
10/04/2018 |  13:25 | Аутор: СРНА

Ђокић: Сајам значајан за економску сарадњу

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је Међународни сајам привреде у Мостару прилика за презентацију више земаља и њихових компанија.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић је навео да је учешће Републике Српске значајно с обзиром да је на сајму заступљена Привредна комора Српске, али и шест компанија које директно учествују и представљају своју пословну активност и производе.

"Кроз каталог Привредне коморе представљено је више од 50 фирми са подручја Српске. То значи да је за нас ова сајамска манифестација од великог значаја. Она пружа могућности да се на једном мјесту богатом излагачима представе наша предузећа. Пружа се прилика да се размијене информације, успостави и дефинише сарадња за будућност која би обострано била корисна", рекао је Ђокић.

Он је изразио увјерење да ће се тај циљ остварити и да ће се и даље радити на јачању сарадње између држава и компанија у региону, прије свега, на подручју бивше Југославије.

Ђокић је оцијенио добром идеју коју је данас званично презентовао предсједник Србије Александар Вучић, када је позвао да се јача сарадња и развија и ствара јединствено тржиште које неће имати међусобних баријера.

"То ће значити да би овај регион могао добити једну нову економску димензију која би пружила могућности убрзаног развоја и бољег живота свих који живе у регији и напретка свих наших предузећа", рекао је Ђокић.