latinica  ћирилица
09/04/2018 |  17:11 ⇒ 20:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић поручио Тачију: Ми смо за мир, не за пушке

Србија се бави политиком мира и неће да се бави пушкама и оружјем, поручио је данас предсједник Србије Александар Вучић у одговору на пријетње Хашима Тачија.

- Не волим да се бавим пушкама и оружјем као Тачи, нек он то ради. Али нису његове пушке разориле Србију већ неки авиони. А наше је да водимо политику мира - рекао је Вучић новинарима у Мостару.

Тачи је раније данас рекао да ће на наводне пријетње Србије одговорити "пушкама, као и прије 19 година".

Вучић је рекао да је на Србији да на Тачијево помињање пушака одговори мирно и и сталожено, али га је подсјетио да нису његове пушке, него неки туђи авиони разарали Србију.

Вучић је додао да треба пажљивије читати изјаву Тачија, гдје он каже да је прије 19 година заувијек скинута граница двије земље албанског народа.

- Треба питати неке из међународне заједнице шта о томе мисле и да ли је због тога нападнута Србија 1999. године - додао је Вучић.

- Што се мене тиче, не волим да се бавим бавим пушкама и оружјем, као што то воли Тачи, нека настави то да ради, али нису његове пушке, већ нечији туђи авиони били ти који су разарали Србију - рекао је он.

- На нама је, каже, да одговоримо мирно, сталожено, стрпљиво, да кажемо да желимо слободу кретања, размјену знања, да желимо већу трговинску размјену. А, они нека говоре шта им је воља... Ја да се јуначим и показујем ко је јачи стварно ми не пада на памет - рекао је Вучић.