latinica  ћирилица
24/03/2018 |  18:08 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Политика Савеза за промјене опасна по грађане Српске

Стратегија спољне политике БиХ и данас је камен спотицања између политичара са републичког и бх. нивоа власти.

Реагујући на усвајање Стратегије спољне политике БиХ, предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић, рекла је за Срну да ако неко ко је члан Предсједништва БиХ из Српске не консултује ниједну институцију Републике Српске, приликом усвајања, онда је то или лијени, неодговорни и површни политичар којег није брига шта мисле људи у Српској или је неком другом, а не грађанима Српске, каже Цвијановићева, дужан да излази у сусрет и полаже рачуне.

Цвијановићева је оцијенила да су представници опозиционих странака из Српске довели у проблем институције Републике, њене грађане, борце, пензионере, студенте и све породице, стављајући мрљу на све и свакога ко овдје живи.

- Кад Младен Иванић, ПДП или СДС причају о имиџу Републике Српске, морам да их питам зашто лажу по страним медијима о наводним паравојним формацијама, наоружавању и милитаризацији Републике, правећи од ње безбједносну пријетњу малтене глобалних размјера, само зато што су неспособни да побиједе на изборима - рекла је Цвијановићева.

У изјави за Срну, Цвијановићева додаје да је политика Савеза за промјене опасна по грађане Српске и да је, како каже, заслужила да оде на политичко сметљиште. Закључује да је прича о Републици, као наводној безбједносној пријетњи, само један од метода опозиције која је изгубила кредибилитет пред сопственим народом.

- Прије тога смо гледали звиждаљке, па кобајаги заузимање стола у Народној скупштини Републике Српске, па смо гледали издају и пузећу политику у Сарајеву. Гледали смо и како нам пријете правосуђем БиХ, истим оним које је Србе за ратне злочине судило по једном, а Бошњаке по другом закону - навела је она.

У својој политичкој немоћи, каже Цвијановићева, опозиција сада пријети како ће објављивати и туђе мејлове. Поручила је да не постоји институција Српске на коју нису ударали у својој политичкој лудости, те да је то одметнута, сулуда политика и да ће, како каже, зато завршити тамо гдје јој је мјесто.