latinica  ћирилица
24/03/2018 |  18:05 ⇒ 25/03/2018 | 08:40 | Аутор: РТРС

Још један напад на РТРС

Још један у низу напада на РТРС.

Предсједавајућа Клуба СДС-а у Представничком дому БиХ Александра Пандуревић оптужила је предсједавајућег Клуба посланика СНСД-а Сташу Кошараца да утиче на уређивачку политику РТРС-а и "купује" новинаре за 100 КМ како би дискредитовали њу и функционере Савеза за промјене, Драгана Мектића и Младена Иванића.

За вајбер преписку коју је Пандуревићева пласирала медијима, а објављена је и на званичној страници СДС-а, Кошарац каже да је још једна медијска подвала, која га, каже, неће спријечити да говори истину о политици СДС-а и Савеза за промјене у Сарајеву. Циљ свега је, истиче, дискредитација РТРС-а и њега лично.

Кошарац каже да није први пут на мети медијских подвала Пандуревићеве и да је лако доказати да је преписка монтирана. Каже да нема потребу да утиче на новинаре, јер сваки свој став јавно изговори.

- Потпуно је јасно да је ово модел који ће они да користе, а који је очигледно настао у кухињи шефа Клуба посланика СДС-а и њених блиских пријатеља у обавјештајно безбједносним структурама и то је модел који се може очекивату у предстојећој предизборној кампањи - наглашава Кошарац.

Подсјећамо, својевремено је на вајбер комуникацију између министра безбједности БиХ Драгана Мектића и Горана Суваре реаговала управо Александра Пандуревић. И тада је оптуживала РТРС. Тврдила је да је преписка Мектића и Суваре монтирана, а потом признала да је у томе и сама вјешта. За примјер је тада навела монтирану преписку ње и Милорада Додика.

Нови атак СДС-а на РТРС и функционере СНСД-а услиједио је само неколико дана након што је предсједник Републике Милорад Додик најавио да ће ускоро објавити податке о Србима из Обавјештајно-безбједносне агенције, који злоупотребљавају службу ради политичког обрачуна и имају директне задатке на креирању лажних прича у циљу дискредитације и криминализације Републике Српске.

Уређивачки колегијум РТРС осуђује иступ Александре Пандуревић. Од надлежних безбједносних и полицијских агенција, МУП-а Српске, ОБА, СИПА и Министарства безбједности БиХ затражиће да се спроведе истрага о наводима које је, уз све ово, Пандуревићева изнијела за федералне медије , наводећи да посједује службену електронску пошту запослених у РТРС-у.