latinica  ћирилица
23/03/2018 |  11:09 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

Фудбалери Србије против Марока, БиХ са Бугарском

Фудбалска репрезентација Србије игра пријатељску утакмицу против Марока. Меч се игра у Торину од 20 сати и 20 минута.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Вријеме је да "орлови" покажу колико високо могу да лете. Србија је пред Мундијал промијенила селектора, капитена, и сада је вријеме за финалне припреме пред Русију.

Прва припремна утакмица игра се у Торину, друга са Нигеријом четири дана касније, а селектору Младену Крстајићу је ово одлична прилика да пружи шансу многим играчима.

 "Ове мечеве ћу искористити да пробам што више играча и видим колико могу да помогну на одређеним мјестима у екипи", рекао је селектор Младен Крстајић.

Крстајић не може да рачуна на повријеђене Сергеја Милинковића-Савића и Вујадина Савића, док су сви остали спремни за Мароканце, а потом и за меч са Нигеријом у Лондону.

"Идемо да побиједимо, остваримо добар резултат и направимо лијепу увертиру за оно што нас касније очекује. Ко ће играти и бити стартер, питање је за селектора, а на нама играчима је да будемо спремни", рекао је Александар Пријовић, нападач грчког ПАОК-а, стријелац гола против Грузије којим је Србија изборила пласман у Русију.

На располагању селектору Крстајићу биће и млади дефанзивац Вердера Милош Вељковић, који може да се похвали заиста добром формом у посљедње вријеме.

"Био сам повријеђен, опоравио сам се, тренирао, тако да сам спреман. Сваки играч жели да игра, али одлука је само на селектору. Надамо се добром резултату у оба меча", поручио је Вељковић.

Противник Србије у Торину је Мароко, такође учесник Свјетског првенства 2018. године у Русији. Ова афричка репрезентација је непоражена на претходних 13 мечева.

"Мароко и Нигерија су репрезентације које учествују на Мундијалу, резултат није у првом плану већ оно што нас чека. Наредне двије пријатељске су пун погодак", рекао је Лука Миливојевић.

Фудбалер Ливерпула на позајмици у Кардифу Марко Грујић рекао је да ће утакмице против Марока и Нигерије највише послужити младим играчима за што боље уигравање са остатком екипе.

"За нас младе су ове двије утакмице прилика за што бољу припрему јер има још времена да се наметнемо селектору. Незахвално је рећи да резултат није битан у овим мечевима, али сигурно да није у првом плану", рекао је Грујић.

Према ријечима фудбалера Бенфике Андрије Живковића, он и његови саиграчи би требало да постепено иду ка уигравању, али и лијепом утиску у наредне двије утакмице.

"Идемо степеник по степеник како бисмо се уиграли што боље и оставили лијеп утисак против Марока и Нигерије. Гледали смо противнике, спремамо се у складу са временским условима, гледамо себе и идемо на побједу", рекао је Живковић.

Утакмица почиње у 20 часова и 30 минута.

Фудбалери Босне и Херцеговине вечерас играју у Разграду против Бугарске пријатељску утакмицу.

Извор: РТРС/Агенције