latinica  ћирилица
23/03/2018 |  10:20 | Аутор: СРНА

Поповић: Србија поново на удару НАТО - а

Министар задужен за иновације и развој у Влади Србије Ненад Поповић оцијенио је да се Србија поново налази на удару НАТО-а и да они који су је бомбардовали новим притисцима, уцјенама, али и отвореним пријетњама, желе да је понизе.
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija) -
Ненад Поповић (фото: RAS Srbija)

"Желе да нас натерају да се ми, као жртва агресије, сагласимо са незаконитим отимањем Косова и разбијањем наше земље", саопштио је Поповић поводом 19 година од НАТО агресије на Србију.

Он је истакао да Србија никада неће дати Косово, нити ће постати члан НАТО-а, без обзира на уцјене којима је данас изложена и којима може бити изложена у будућности.

"Свако ко је кроз историју покушао да на тај начин разговара са Србијом и ко је покушавао да је понижава није успео, нити ће успети у својим намерама", навео је Поповић.

Он је нагласио да Србија има јасну и чврсту политику одбране територијалног интегритета и суверенитета, без обзира на притиске којима су изложени њен народ, предсједник и влада.

"Никада нећемо признати независност лажне државе Косово, нити ћемо се сагласити да таква творевина, створена на злочинима НАТО-а и терориста из ОВК, постане чланица УН", каже Поповић.

Он је рекао да је НАТО прије 19 година противправно бомбардовао Србију, убио хиљаде невиних цивила, међу њима и дјецу.

"Разорили су градове, болнице, фабрике, мостове и путеве, нанели су Србији десетине милијарди долара материјалне штете. Окупирали су Косово и дозволили убијање и прогон Срба које већ 19 година без казне спроводе шиптарски терористи", додао је Поповић.

Он је навео да ће Србија "снагом и вољом свог народа који подржава политику Александра Вучића и Владе Србије", наставити да води суверену самосталну политику, да брани независност и националне интересе, да снажно развија сарадњу са пријатељским земљама Русијом и Кином.