latinica  ћирилица
22/03/2018 |  21:25 | Аутор: СРНА

Олујни вјетар у Херцеговини ствара велике проблеме у саобраћају

На подручју Невесиња, Берковића и Гацка дува олујни вјетар који ствара велике проблеме у одржавању проходности путева, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Ауто-мото савез Републике Српске - Фото: илустрација
Ауто-мото савез Републике СрпскеФото: илустрација

На регионалном путу До-Берковићи-Плана на снази је забрана саобраћаја за камионе.

Регионални путеви Улог-Кланци преко превоја Морине, затим Ћесим-Лука-Придворци, као и превој Трусина непроходни су због олујног вјетра и сметова.

Због попријеченог теретног возила тренутно је за теретна возила обустављен саобраћај преко Црног Врха, на магистралном путу Каракај-Тузла, док путничка возила саобраћају успорено.

На магистралном путу Власеница-Хан Пијесак преко превоја Хан Поглед саобраћај се, такође, одвија отежано, а теретна возила са приколицом и шлепери пропуштају се искључиво уз употребу ланаца.

Снијег и јак вјетар стварају наносе на коловозу и знатно отежавају вожњу, као и чишћење на путним правцима Трново-Фоча преко Рогоја, Фоча-Тјентиште преко превоја Чемерно, затим на подручју Гацка.

Вјетар наноси снијег на коловоз и на подручју Кнежева.

Возаче из АМС упозоравају на честа обрушавања сњежних лавина на коловоз на путном правцу Добро Поље-Миљевина.

С обзиром да постоји могућност угрожавања безбједности учесника у саобраћају, забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 3,5 тона укупне масе на дионици магистралног пута Брод-Велика Брусница, на одбрамбеном насипу ријеке Саве.

Из АМС возачима савјетују и да на пут не крећу без зимске опреме, док је за теретна возила са приколицом и шлепере обавезна употреба ланаца на дионицама које воде преко планинских превоја.