latinica  ћирилица
22/03/2018 |  16:10 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

У Скупштини општине Билећа поново промијењена скупштинска већина

У Скупштини општине Билећа поново је промијењена скупштинска већина, а локални парламент остао је и без предсједника, након што је трећи по реду поднио оставку.

Буџет за текућу годину ни данас није био на дневном реду, али је опет засједање протекло уз међусобне прозивке, увреде и непримјерено понашање.

Билећко позориште у скупштини поново ради : још једном је промијењена већина, овог пута након што су се одборници СНСД-а Радослав Брчић и Уједињене Српске Саша Радан, приклонили до јуче опозиционим одборницима. Начелник Миљан Алексић каже да није очекивао овакав исход, али да сукоба у странци нема. 

"Наша је странка јединствена. Ту је само један 'отпадник' који ће брзо добити исписницу", рекао је начелник општине Билећа Миљан Алексић.

Радослав Брчић као разлоге свог поступка наводи лоше вођење општине и манипулације у општинском одбору. Каже да је он један од оснивача странке у Билећи и да му само једна особа може дати исписницу. 

"Ја сам ту од првог дана и ако ме Милорад Додик искључи, ја ћу изаћи", поручио је одборник СНСД-а Радослав Брчић.

Алексић тврди да ће брзо консолидовати редове, и да његова позиција неће бити угрожена јер вјерује у разум грађана Билеће. Други славе уз игру и пјесму и најављују опозив начелника. 

"Да су ови из СДС-а хтјели, ми бисмо га и данас опозвали", сматра одборник СРС др Војислав Шешељ Дражен Дунђер.

Сједница је завршена са полупразним предсједничким столом: Блажо Вујовић је још на прошлој сједници поднио оставку на мјесто предсједника Скупштине, а данас је смијењен и потпредсједник. Да ће билећка скупштинска сапуница имати много обрта и напетих епизода могло се и претпоставити након избора, када су за 19 одборничких мјеста изабрани представници чак 11 политичких партија.