latinica  ћирилица
22/03/2018 |  12:20 ⇒ 22:00 | Аутор: РТРС

Шпирић: Да ли су параџемати под контролом, или је Мектић под контролом параџемата?

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић на прес конференцији у Бањалуци говорио је о штетном дјеловању министра безбједности БиХ Драган Мектића, те га позвао да када говори о паравојним формацијама у Српској прво открије чији је то став и ко је то потврдио.
Никола Шпирић - прес - Фото: РТРС
Никола Шпирић - пресФото: РТРС

"Интересује ме гдје је видио опасност из Српске када је уставнопрани поредак у питању", каже Шпирић.

Шпирић истиче да је за Мектића када о безбједносној ситуацији у БиХ прича декан Факултета безбједносних наука у Бањалуци то подривање безбједносних интереса, а када то ради декан Факултета из Сарајева, онда је то у интересу у БиХ.

Потпредсједник СНСД-а пита да ли је Мектић министар у БиХ из Српске или извршилац наређења оних, који нису наклоњени очувању безбједности у БиХ.

"Да ли су параџемати под контролом, или је министар под контролом параџемата? Хоће ли глобална избјегличка криза усложити безбједносне односе у БиХ", пита Шпирић.

Он каже да наступи Мектића једноставно нису у интересу ни Српске, ни ФБиХ.

Шпирић је рекао да жели да представити јавности уцијењеног човјека, који против Српске води хибридни рат, те се нада да ће на октобарским изборима бити стављена тачка на то питање.

"Питам се само зашто је бх. парламент одбио да разговара о безбједности у БиХ. Нисам желио да се говори само о Српској, већ и о БиХ, јер управо они подржавају рад министра Мектића", истакао је Шпирић.

Извор: М. Вујиновић/РТРС