latinica  ћирилица
22/03/2018 |  10:53 ⇒ 15:54 | Аутор: РТРС

Зворник: Донацијом Кабинета предсједника опремљен нови кабинет у СЦ "Петар Кочић"

Улагање у образовање је инвестиција у будућност, парола је којом се воде надлежни у зворничком Средњошколском центру "Петар Кочић", у којем је опремљен нови кабинет за банкарске техничаре. Кабинет је опремљен захваљујући донацији Кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додика, у износу од 10 хиљада марака.

Добијена средства руководство школе искористило је да купи нови намјештај и рачунаре и кабинет прилагоди банкарским и економским техничарима који ће у њему стицати практична знања.

"Ово је већ пета донација из Кабинета предсједника и с поносом могу рећи да је велики број кабинета опремљен и да су услови у овој школи изузетно добри. Трудимо се да практична настава буде заступљена онолико колико може да буде у школи, али да услови буду веома добри", каже директорка Средњошколског центра "Петар Кочић" у Зворнику Биљана Писић.

 

Клупе су рађене намјенски као пултови или шалтери како би се рад банкарских техничара у школи прилагодио њиховом раду у банци.

Ученици Средњошколског центра наглашавају важност добијене опреме, јер ће им ова донација значајно олакшати рад и практичну наставу и свако од њих ће моћи да ради на засебном рачунару, што до сада није био случај.

Захваљујући донацијама Кабинета предсједника Додика, у Средњошколском центру су претходних година опремљена и два кабинета за медицинску групу предмета, кабинет за угоститеље и два математичка кабинета, што је значајно поправило услове за рад у овој школи.