latinica  ћирилица
21/03/2018 |  18:30 ⇒ 22/03/2018 | 15:56 | Аутор: РТРС

"Свијет филма" у Зворнику

У Зворнику је одржан Филмски кампус арт документараца "Свијет филма" у организацији Продукције "Први кадар" из Источног Сарајева и зворничког Дома омладине. Љубитељи кратких играних филмова могли су да уживају у пројекцијама филмова, а током Филмског кампуса снимљен је и документарно-умјетнички филм "Зворник, то је мој град".

Пројекција документарно-анимираног филма о историји анимације отворила је Филмски кампус арт документараца "Свијет филма". Зворнички основци могли су да виде осам кратких анимираних филмова из цијелог свијета и да се тако упознају с историјатом анимираног кратког филма.

"Мислим да ће бити интересантно јер су то филмови које они немају прилику да виде у биоскопској дистрибуцији нити на телевизији. Дакле, јединствена прилика да их погледају данас", наглашава водитељ Филмског кампуса Александра Митрић Штифанић.

У оквиру кампуса приказана су и најбоља остварења фестивала "Први кадар", кратки играни филм "Флафи" редитељке Лее Филиповски, култни кратки играни филм "Љубав на први поглед" чију режију потписује Марк Плејн и један од најзначајнијих филмова нашег истакнутог документаристе Драгана Елчића "Чувари тишине".

Филмске дане у Зворнику употпунило је снимање документарно-умјетничког филма "Зворник, то је мој град", чија је централна тема промоција Зворника, његовог културно-историјског насљеђа и туристичке понуде.

Филм "Зворник, то је мој град" премијерно ће бити приказан у оквиру обиљежавања Дана Града 21. маја, а потом и на 12. Међународном фестивалу "Први кадар".