latinica  ћирилица
21/03/2018 |  13:59 | Аутор: СРНА

Љиљана Тривић, одоборник СДС - а у Челинцу, присупила ДНС - у

Одборник СДС-а у Скупштини општине Челинац Љиљана Тривић данас је у Бањалуци потписала приступницу ДНС-у.
Љиљана Тривић  потписала приступницу ДНС-у - Фото: СРНА
Љиљана Тривић потписала приступницу ДНС-уФото: СРНА

Тривићева је захвалила руководству ДНС-а и општинском одбору те странке у Челинцу који је препознао њене квалитете и позвао је у своје редове.

"Као једина жена која је прошла у Изборној јединици три за одборника и моји претходници који су дошли овдје са импозантним резултатима даћемо све од себе да остваримо изузетно добре резултате и помогнемо ДНС-у како на локалном, тако и на републичком нивоу", рекла је Тривићева.

Приступницу је уручила је потпредсједник ДНС-а и предсједник Клуба посланика ове странке у Народној скупштини Српске, Споменка Стевановић.

"Ријеч је о жени која је директно освојила мандат, са више од 2.000 гласова, што је ријеткост у нашој политици, јер сви знамо да је законска обавеза да на изборним листама буде 40 одсто жена, али их веома мали број прође директно", истакла је Стевановићева.

Она је додала да је ДНС у пракси показао какав однос има према женама у политици.

"Од укупно шест жена у прошлом сазиву Народне скупштине двије су биле из ДНС-а. Ја сам у два мандата шеф Посланичког клуба ДНС-а у парламенту Српске, у Влади Сппске имамо једну жену министра од укупно три. И на прилично великом броју извршних функција имамо жене које су изузетно успјешне", истакла је Стевановићева.