latinica  ћирилица
21/03/2018 |  13:46 ⇒ 13:54 | Аутор: РТРС

Чепурин уручио "навијачке пасоше" за Мундијал у Русији

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин у Руском дому у Београду уручио је "навијачке пасоше" шесторици српских навијача за фудбалско Свјетско првенство.
Чепурин уручио "навијачке пасоше" за Мундијал у Русији - Фото: РТС
Чепурин уручио "навијачке пасоше" за Мундијал у РусијиФото: РТС

На свечаној церемонији, у склопу промоције Мундијала у Русији, Чепурин је "пасоше", који омогућавају, уз карту улаз на утакмицу и бесплатно коришћење јавног превоза у градовима-организаторима, додијелио Огњену и Небојши Покмици, Милану Стоиљковићу, Милошу Милошевићу и Стефану и Урошу Драшкићу.

- Данас је врло важан дан за све навијаче у Србији. Свјетско првенство је огроман догађај, а послије новог шестогодишњег мандата предсједника Владимира Путина је најбитнији догађај. Саграђено је 12 модерних стадиона, међу којима су они у Самари, Калињинграду и Москви где ће играти Србија - рекао је Чепурин у Руском дому.

Он је подсјетио на недавне ријечи министра иностраних послова Србије Ивице Дачића да су српски фудбалери фаворити против Бразила у Москви.

- Надам се да ће српски и руски тим на СП показати блистав фудбал и бити успјешни - рекао је Чепурин, који је од генералног секретара Фудбалског савеза Србије Јована Шурбатовића на поклон добио нови бијели дрес репрезентације Србије са његовим презименом на ћирилици и узвратио му књигом о 100-годишњици дипломатских односа Србије и Русије.

Замјеник директора Руског дома Васили Галактионов изјавио је да ће у тој кући уочи и током Мундијала бити организовано низ спортских догађаја за становнике Србије.

- Овдје ће моћи да прате све утакмице уз стручне коментаре. Фан ИД је неопходан, а данас је историјски јер се дијеле први пасоши - навео је Галактионов.

Путем видео снимка присутнима се јавио и репрезентивац Србије Бранислав Ивановић и честитао навијачима на "пасошима".

- Срби и Руси су браћа, желим да учините Свјетско првенство бољим. Очекујем велику подршку два народа - рекао је дефанзивац Зенита из Санкт Петербурга.

Свјетско првенство у Русији одржава се од 14. јуна до 15. јула, а репрезентација Србија налази се у Е групи са Бразилом, Швајцарском и Костариком.