latinica  ћирилица
21/03/2018 |  12:18 ⇒ 14:25 | Аутор: Независне

Хрватска - Вода се повлачи, али надиру змије"

Дио Хрватске бори се са изливањем ријека. Снијег завејао скоро цијелу земљу, а у Ријеци имају други проблем - змије улазе и у кафиће.
Змије - Фото: илустрација
ЗмијеФото: илустрација

Надлежни кажу да је непосредна опасност од поплава смањена, јер су водостаји свих река у опадању. У Јасеновцу река Сава је с рекордних 928 центиметара прошле ноћи пала за четири центиметра.

На готово цијелом подручју Хрватске данас пада слаб снијег. Снијег од јутрос пада и на подручју Истре, Кварнера, Славоније, Подравине и у горским крајевима. Забијелили су се Ровињ и Шибеник. Највише снијега има у Славонији, Лици и Горском котару, па се грађани позивају да без пријеке потребе не крећу на пут.

Због зимских услова и олујног вјетра тренутно нема проходних путева за камионе с приколицом и тегљаче с полуприколицом из Далмације и Ријеке у смјеру унутрашњости

Како пише хрватски Нови лист, у Ријеци је права најезда змија. Већ недјељама, како се наводи, чланови ријечких група на Фејсбуку објављују фотографије змија које сусрећу у непосредној близини својих кућа, на фудбалским игралиштима, а појавило се и неколико фотографија нимало безопасног поскока, снимљеног недалеко Веле црикве у Каству.