latinica  ћирилица
21/03/2018 |  11:59 | Аутор: РТРС

Алимпијевић: Пореметила нас је атмосфера у Атини

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић каже да је атмосфера у ОАКА арени утицала на његову екипу, стављајући фокус на плеј-оф АБА лиге.
Душан Алимпијевић (Фото: Независне / илустрација) -
Душан Алимпијевић (Фото: Независне / илустрација)

"Честитке Панатинаикосу на побједи. Сјајно је играти у овој арени и увијек је одлична атмосфера. Али, милсим да је управо атмосфера била највећи проблем за нас, прије свега јер је утицала на то како ћемо ући у меч. С друге стране, осим самог почетка, односно пет, шест минута у трећој четвртини, немам шта да замјерим својиим играчима", рекао је Алимпијевић.

Српски и регионални шампион поражен је на гостовању у Атини у Евролиги (91:71), чиме је изгубио и математичке шансе да се домогне мјеста које води у плеј-оф, па сада може да се концентрише на поход на четврту узастопну титулу у АБА лиги и још један пласман у елитно такмичење.

"Видјело се да је ПАО више желио тријумф, како би се изборио за што боље мјесто на табели пред старт плеј-офа. По мени, они су један од четири најснажнија и најатлетичнија тима у Евролиги. Што се нас тиче, рекао сам већ да не желим да се жалим када недостаје неко од играча. Имам их дванаест на располагању и то је то. Налазимо се у специфичној ситуацији јер нам слиједи веома важан плеј-оф – чије нам освајање гарантује Евролигу и догодине", истакао је тренер црвено-бијелих коментаришући изостанке Немање Дангубића, који је завршио сезону, и Пера Антића.

Тим са Малог Калемегдана већ у четвртак чека окршај у Пиониру са прваком Европе Фенербахчеом, док је колико у недјељу на програму други меч полуфиналне серије регионалног такмичења против Морнара у Бару.

Звезда је била убједљива за вођство у серији против црногорског састава у прошлу недјељу, а у финале иде прва екипа која стигне до два тријумфа.

Извор: Б92