latinica  ћирилица
21/03/2018 |  11:19 ⇒ 22:38 | Аутор: РТРС

Ђокић у НСРС: Електропривреда Српске носилац великих инвестиција

Министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић рекао је да Електропривреда Републике Српске има респектабилну структуру запослених који представљају велики кадровски потенцијал Републике Српске.

Ђокић је рекао да је број запослених у овом предузећу повећаван посљедњих година, јер је ријеч о значајном привредном систему који ради на великим пројектима и којем су потребни квалификовани и квалитетни кадрови. Додао је да је логично да се омогући запошљавање јер је Влада Српске жељела да у одређеним крајевима са негативном демографском сликом задржи људе, посебно у области Херцеговине.

- Електропривреда Српске има улогу носиоца великих инвестиција, као што је градња ХЕ Бук Бијела, ХЕ Гацко 2, ХЕ Бочац 2, те других мањих објеката - рекао је Ђокић одговарајући на питање о пословању и броју запослених у Електропривреди, наведено у Интерпелацији о политици управљања јавним предузећима у Републици Српској коју су предложили опозициони посланици.

Када је у питању развој кадровских потенцијала, Ђокић је рекао да постоје процедуре које се морају испоштовати у Закону о раду и које се у овом случају поштују.

Говорећи о дефинисању цијена електричне енергије, министар је рекао да се цијена електричне енергије уређује републичким прописима, те да се она у Српској најјефтиније може набавити.

Пренос скупштинског засједања можете пратити на РТРС плус или овдје.