latinica  ћирилица
21/03/2018 |  11:18 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Коначно идем ка форми

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић каже да, коначно, не осјећа бол у лакту пред учешће на мастерсу у Мајамију. Ђоковић је у Мајамију слободан у првом колу, a пријавио се и за наступ у дубл конкуренцији и играће у пару са саиграчем из репрезентације Виктором Троицким.
Новак Ђоковић - Фото: ТАНЈУГ
Новак ЂоковићФото: ТАНЈУГ

Ђоковић је због повреде лакта пропустио другу половину прошле године, са истим проблемом мучио и на старту ове сезоне, али сада истиче да је све у реду.

"Посљедњих неколико дана, послије дуже времена, сконцентрисан сам само на игру, а не на бол у лакту. Прија ми то и осјећам се освјежавајуће. Још нисам на свом највишем нивоу, али идем ка томе. То је добар знак након разочаравајућег периода", рекао је Ђоковић у најави другог мастерса сезоне који је освајао шест пута.

Српски ас истиче да сваким даном напорно ради како би се вратио у стару форму.

"Очигледно је остао траг на мени што сам двије године играо са болом у лакту. Нисам на оптималном нивоу, али сваки дан је прилика да напредујем и будем бољи", поручује Ђоковић.

Он је у Мајамију слободан у првом колу, у другом чека побједника меча Беноа Пер (Француска) и Миша Зверев (Њемачка), док је у трећој рунди могућ српски дерби против Филипа Крајиновића.

Поред сингла, Ђоковић се пријавио и за наступ у дубл конкуренцији и играће у пару са саиграчем из репрезентације Виктором Троицким.

Извор: Агенције