latinica  ћирилица
21/03/2018 |  08:34 ⇒ 13:04 | Аутор: Б92

Крстајић: Бане није остао без траке због Декијевог рекорда

Селектор Србије Младен Крстајић демантовао је приче да је промијенио капитена како би заштитио рекорд по броју наступа Дејана Станковића.
Младен Крстајић (Фото: fss.rs) -
Младен Крстајић (Фото: fss.rs)

Мање од три мјесеца прије почетка Свјетског првенства, Крстајић је уочи првих тест мечева одлучио да скине капитенску траку дугогодишњем вођи тима Браниславу Ивановићу и да је Александру Коларову.

Кренуле су гласине да је циљ да се Ивановић побуни због тога и напусти селекцију, јер га четири утакмице дијеле од рекордера по броју наступа Станковића (103).

- Не постоји никаква афера око траке. Бане је паметан момак. Разговарали смо пола сата и одмах је схватио да ништа није уперено против њега. Овим потезом желим само да размрдам екипу. Све друге приче око Декијевог рекорда или наводне свађе, немају благе везе са истином - рекао је Крстајић.

Нови капитен Коларов је у понедјељак истакао да нема проблема у тиму.

- То су одлуке које је селектор донеи и указана ми је та част. Сигуран сам да ћу, уз Немањину помоћ, гледати да оправдам очекивања. Да не бисмо улазили у полемику, нема никаквих проблема међу нама у екипи - рекао је Коларов.

Србија у петак игра са Мароком у Торину, а четири дана касније против Нигерије у Лондону.