latinica  ћирилица
19/03/2018 |  18:29 ⇒ 21:27 | Аутор: СРНА

Мило Ђукановић предсједнички кандидат

Лидер Демократске партије социјалиста /ДПС/ Мило Ђукановић кандидат је те партије за предсједника Црне Горе на изборима заказаним за 15. април, одлучило је Предсједништво ДПС-а.
Мило Ђукановић - Фото: Getty Images
Мило ЂукановићФото: Getty Images

Ђукановић изјавио је да је одлука да се кандидује на предсједничким изборима у Црној Гори израз одговорности према тековинама и будућем развоју те земље.

"Очекујем побједу у првом кругу", рекао је Ђукановић након сједнице Главног одбор ДПС-а, који је једногласно подржао приједлог Предсједништва за његову кандидатуру на предсједничким изборима.

Он је истакао да је почаствован одлуком да се њему укаже повјерење да представља партију на предсједничким изборима додајући да је важно да Црна Гора настави да игра позитивну улогу промотера европских вриједности у региону.

Ђукановић је рекао да је Црној Гори потребан динамичан развој и превазилажење проблема.

"У ДПС-у то видимо као један од важних приоритета, уз очување стабилности и убрзање економског и демократског развоја и радимо на мобилизацији и хомогенизацији свих домаћих потенцијала како би створили услове да са више снаге одговарамо на изазове са којим ће се Црна Гора суочавати", навео је Ђукановић.

Приједлог кандидата ДПС-а, треба да буде достављен Државној изборној комисији најкасније до 26. марта у поноћ, која до 28. марта у поноћ утврђује листу кандидата.

Предсједнички избори у Црној Гори ће бити одржани 15. априла.