latinica  ћирилица
19/03/2018 |  16:45 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

ОЦ Јахорина: Нови садржаји у љетној сезони (ВИДЕО)

Вртоглаво добра јахоринска зима мото је који се остварио. Чак и након 20 хиљада гостију на планини прошлог викенда и Фестивала 84, времена за предах нема. Већ од данас, посјетом министра трговине и туризма Предрага Глухаковића Источном Сарајеву, интензивирају се активности на организацији ЕЈОФ-а, олимпијаде младих, а из Олимпијског центра Јахорина најављују љетну туристичку сезону уз бројне нове садржаје.
ОЦ Јахорина - Фото: РТРС
ОЦ ЈахоринаФото: РТРС

Јахорина је веома близу циља, 120 скијашких дана. 106 дана скијалиште ради пуним капацитетом, али након више од 20 хиљада посјетилаца Фестивала 84, на Јахорини је данас неуобичајено мирно.

Показали смо да смо спремни да организујемо велике догађаје, рекао је министар Глухаковић, уз похвале свим актерима и очекивање да ће Јахорина и Источно Сарајево Европи и свијету постати препознатљиви и по предстојећем ЕЈОФ-у.

"Важно је да Европа зна да се овдје одржава ЕЈОФ... Влада све финансира, желимо да контролишемо наша средства", истиче министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић.

У инфраструктуру ће Влада Републике Српске уложити 2,5 милиона КМ, а у логистику ЕЈОФ-а додатних милион и по марака. Осњежавање планине пројекат је који се наставља и нема бојазни да ли ће током олимпијаде младих бити снијега.

Чим зима прође, наставља се постављање цјевовода до језера капацитета 90 хиљада метара кубних, у које је преостало још да се постави гео-мембрана.

Директор ОЦ "Јахорина" Дејан Љевнаић истиче да постоји још много идеја за забавне садржаје, укључујући језеро као љетну атракцију уз бициклистичке стазе, затим панорамско разгледање, скијање на води, адреналински парк итд.

Већ 3. априла одржаће се завршни договор о организацији ЕЈОФ-а. Под окриљем Владе Републике Српске јасно ће се дефинисати обавезе свих актера.

"Постигли смо консензус и све видимо као развојну шансу", каже градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Министар Глухаковић додаје да је корист од тога велика и да ће предстојећи ЕЈОФ показати снагу и величину.

Промоција ЕЈОФ-а требало би да буде задатак дипломатско-конзуларне мреже, сматра Глухаковић и напомиње да је Туристичка организација Републике Српске обезбиједила позицију на највећем европском сајму туризма у Берлину, гдје ће се убудуће представљати самостално.