latinica  ћирилица
19/03/2018 |  15:29 ⇒ 15:33 | Аутор: СРНА

Бањалука: Ускоро тендер за реконструкцију Шопинг центра (ФОТО)

Град Бањалука расписаће током наредних дана тендер за реконструкцију и промјену намјене некадашњег шопинг центра у спортску дворану у вриједности 1.025.000 КМ.
Бањалука: реконструкција Шопинг центра (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Бањалука: реконструкција Шопинг центра (Фото: banjaluka.rs.ba)

Овим ће почети конкретна реализација планова за промјену намјене шопинг центра, највећег овогодишњег пројекта из области спортске инфраструктуре, саопштено је из Градске управе.

Из Градске управе подсјећају да су припреме за реализацију овог пројекта почеле још прошле године, рашчишћавањем власничких односа и уласком механизације која је уклонила остатке некадашњих пословних простора.

Према пројекту, предвиђена је промјена намјене овог, сада девастираног, простора у савремену спортску дворану од 2.110 метара квадратних.

Према тендерској документацији, изабрани извођач радова биће у обавези да објекат који се налази у Јеврејској улици, у центру Бањалуке, заврши у року од шест мјесеци.

Будући да ће тендер бити расписан у наредних неколико дана, очекује се да би пристигле понуде заинтересованих компанија требало да буду отворене половином сљедећег мјесеца.

Реконструкција Шопинг центра у спортску дворану (Фото: banjaluka.rs.ba)

Како је планирано, потребна финансијска конструкција, процијењена на 1.025.000 КМ, биће обезбијеђена из више екстерних извора, укључујући могућност дјелимичног учешћа Града, и то у оквиру овогодишње емисије градских обвезница.

Из Градске управе наводе да би, ипак, највећи дио новца требало да буде обезбијеђен мимо градске касе.

Спортска хала у центру града изграђена је још почетком осамдесетих година прошлог вијека и била је намијењена за часове фискултуре ученика тадашње металске, а данас Техничке школе.

Међутим, због недостатка новца никада није опремљена, па је једно вријеме служила као складиште телевизора чувеног произвођача радио и телевизијског пријемника "Руди Чајавец".

Потом је објекат претворен у шопинг центар, који је једно вријеме био популарно мјесто за изласке и куповину.