latinica  ћирилица
18/03/2018 |  13:54 ⇒ 16:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Јак плимни талас погодио обалу Црне Горе (ФОТО/ВИДЕО)

Јак талас плиме погодио је неколико приморских градова Црне Горе, али према извјештајима надлежних служби и медија море се током ноћи повукло.
Будва - Фото: vijesti.me
БудваФото: vijesti.me

Јужни вјетар је ослабио, па је ситуација под контролом.

Надлежне службе и мјештани Будве су са 500 џакова пијеска "одбранили" Стари град од јаког плимног таласа који је јуче угрожавао тај град.

Јак прлимни талас ношен јужним вјетром изазвао је проблем и у Улцињу, посебно на Ади Бојани, гдје је додатно подигнут ионако висок водостај ријеке Бојане.

Поплављене су кућице и ресторани дуж ријечне обале, а вода је потопила и улцињску Велику плажу.

Поједина села у околини Улциња, дуж ријеке Бојане, у близини границе с Албанијом, одсјечена су од свијета и до њих се може искључиво воденим путем и чамцима, преносе медији.

Нарастао је водостај Скадарског језера, па становници неколико села у околини језера страхују од поплава. Водостај на Ријеци Црнојевића је 143 сантиметра.

Цетиње је, према извјештају локане службе спашавања, под контролом, док је у Никшићу јак вјетар чупао стабла и саобраћајне знакове.

Надлежне службе су у приправности, а метеоролози су током викедна најавили падавине и до 300 литара по квадратном метру и умјерен до појачан јужни вјетар.