latinica  ћирилица
16/03/2018 |  19:14 ⇒ 21:05 | Аутор: СРНА

Из СДА искључен Мирсад Кукић и Нуџеим Џиханић

Предсједништво СДА одлучило је данас да из странке искључи Мирсада Кукића због непоштивања одлука органа СДА и наношења штете угледу странке.
Адил Османовић, СДА - Фото: nezavisne novine
Адил Османовић, СДАФото: nezavisne novine

Потпредсједник СДА Адил Османовић изјавио је да је упућен приједлог Главном одбору СДА да разријеши Амира Зукића са функције генералног секретара странке.

Османовић је рекао да је из СДА искљчен и Нуџеим Џиханић, а са свих функција у органима странке суспендовани су Авдија Ковачевић и Кенан Камењаш.

Читајући закључке са Предсједништва СДА, Османовић је навео да су позвани министри из ХДЗ-а и СББ-а, који су задужени за изградњу путева да убрзају изградњу, јер су се стекли сви услови за то.

Предсједништво СДА одбацило је тврдње предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића да одлука Уставног суда у предмету Љубић јасно говори шта је Федерација БиХ /ФБиХ/ - не федерација кантона, него конститутивних народа.

"Уставни суд се није могао бавити уређењем ФБиХ, из одредаба федералног Устава и правним лаицима је јасно да је ФБиХ - Федерација кантона коју уређују сви грађани БиХ. Наведене одредбе садржане су у Уставу ФБиХ од 30. марта 1994. године", навео је Османовић.