latinica  ћирилица
14/03/2018 |  14:13 ⇒ 14:25 | Аутор: СРНА

Вукотић: Мектићеве изјаве штете Српској

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић рекао је Срни да изјаве министра безбједности БиХ Драгана Мектића у којима оптужује лидере у Српској да "подржавају паравојне организације да би застрашили политичке противнике", прије свега штете Републици Српској.
Душко Вукотић - Фото: СРНА
Душко ВукотићФото: СРНА

"Не улазећи у мотиве и стварне разлоге за таквим информацијама, сматрам да су такве оцјене опасне по Републику Српску, поготово ако се дају са тако високе позиције - министра безбједности БиХ", истакао је Вукотић.

Вукотић је рекао да му није познато каквим информацијама располаже Мектић, али да је досадашња пракса показала да приче о постојању паравојних формација у Републици Српској немају никаквог упоришта.

"Ничим није доказано нити показано да су `Српска част` или било која друга организација која има предзнак српски, терористичке или паравојне формације", истиче Вукотић.

Вукотић каже да они који су именовали Мектића на дужност министра безбједности БиХ требају још једном да провјере шта је у његовим тврдњама тачно, а шта није.

"Уколико се покаже да су такве приче Мектића штетне по Републику Српску и без основа, крајње је вријеме да га политички санкционишу", истакао је Вукотић.

Према његовим ријечима веома је неозбиљно причати о "Ноћним вуковима" као паравојним формацијама када се сликају са неким из "Српске части" или са неком познатом личношћу из Републике Српске, а када се са њима слика Мектић они су онда само мотористи.