latinica  ћирилица
14/03/2018 |  13:11 | Аутор: СРНА

У августу тендер за градњу прекограничног моста у Градишци

Чланови Радне групе за припрему тендерског документа за набавку извођача радова за изградњу прекограничног моста у Градишци сагласили су се да би све активности требало окончати до краја јула и истовремено радити на усаглашавању и изради тендерских докумената за јавне набавке, како би се почетком августа евентуално покренула процедура јавних набавки.
Мост на Сави код Градишке - Фото: илустрација
Мост на Сави код ГрадишкеФото: илустрација

Током састанка који је одржан јуче у Сарајеву, чланови Радне групе информисани су о динамици испуњености услова за прибављање грађевинске дозволе, формирање комисија за јавне набавке извођача радова и услуга надзора над радовима за изградњу изградњу прекограничног моста у Градишци.

За оба поступка јавне набавке предвиђено је формирање двије заједничке комисије за јавне набавке које ће чинити представници хрватске и БиХ, с тим да ће набавку извођача радова водити Хрватска, а набавку услуга надзора над радовима БиХ, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Наредни састанак Радне групе требало би да буде одржан крајем априла у Загребу.

Представници Републике Српске, БиХ и Европске инвестиционе банке /ЕИБ/ потписали су јуче у Бањалуци споразум о инвестиционом гранту за изградњу прекограничног моста у Градишци од 6,8 милиона евра.