latinica  ћирилица
13/03/2018 |  19:13 ⇒ 19:17 | Аутор: СРНА

ФБиХ без рјешења за превазилажење застоја у раду институција

Предсједник Федерације БиХ Маринко Чавара и представници извршне и законодавне власти нису данас постигли договор о превазилажењу застоја у раду федералних институција и рјешавању актуелних проблема.
ФБиХ: Састанак о функционисању власти (Фото: Н1) -
ФБиХ: Састанак о функционисању власти (Фото: Н1)

Представници извршне и законодавне власти у ФБиХ договорили су се да нови састанак буде одржан за седам дана и да, у међувремену, обаве додатне консултације.

Шеф Клуба Савеза за бољу будућност у Представничком дому федералног Парламента Насир Бегановић каже да је главна препрека именовање директора Пореске управе, због чега је и прекинута посљедња сједница Владе ФБиХ.

- То је, очито, непремостива препрека - рекао је Бегановић новинарима у Сарајеву, додајући да је ријеч о проблему у функционисању власти на релацији СДА-ХДЗ БиХ.

Било је очекивано да на данашњем састанку буде постигнут договор о одржавању сједница федералне Владе и домова Парламента ФБиХ.

Састанку су присуствовалии потпредсједник ФБиХ Мелика Махмутбеговић, предсједник Владе Фадил Новалић, федерални министар финансија Јелка Милићевић, министар рада и социјалне политике Веско Дрљача, те предсједавајући Дома народа и Представничког дома Парламента ФБиХ, Лидија Брадара и Един Мушић.

Састанку у кабинету предсједника ФБиХ присуствовали су и замјеници предсједавајућих оба дома парламента ФБиХ Јасенко Туфекчић, Младен Бошковић, Весна Шванцер, предсједник Клуба посланика СББ-а у Представничком дому Насир Бегановић и делегат у Дому народа Парламента ФБиХ Фуад Хаџимехмедовић.