latinica  ћирилица
13/03/2018 |  15:33 ⇒ 15:35 | Аутор: РТРС

У Грчкој могућ и потпуни крај фудбала

Замјеник грчког министра спорта и културе Ђорђо Василиадис изјавио је да је спреман да Међународна фудбалска федерација избаци репрезентацију Грчке и клубове из свих такмичења док се не смири ситуација у тој земљи.
Могућ крај грчког фудбала - Фото: AP
Могућ крај грчког фудбалаФото: AP

"Уколико се не створи нови регуларни оквир доћи ћемо до краја грчког фудбала. Нећемо ризиковати јавни ред и безбједност. Можемо направити 'Грексит', није ме брига. Држава је одлучила да иде до краја. Сви морају да прихвате казне, чак и за запаљиве изјаве. Сви сносимо одговорност", рекао је Василиадис.

Подсјетимо, Грчка је на неодређено вријеме прекинула фудбалско првенство након хаоса у Солуну на утакмици између ПАОК-а и АЕК-а када је власник ПАОК-а Иван Савидис ушао на терен с пиштољем за појасом како би се обрачунао са судијом.

Грчка јавност тражи и оставку Василиадиса, али он је одбацио тврдње да је држава чинила грешке.

"Позвали смо релевантне фудбалске организације да преузму одговорност и пронађу рјешење. Нисам министар фудбала, већ спорта. Борио сам се да редовни судови доносе одлуке, али УЕФА нам све до сада то није дозволила", рекао је Василиадис те најавио да ће ове седмице одржати састанак с челницима клубова који се противе суспензији лиге.

Извор: Кликс