latinica  ћирилица
13/03/2018 |  15:23 ⇒ 19:46 | Аутор: РТРС

Мјештани Бистрице страхују од клизишта (ВИДЕО)

Нагло отапање снијега покренуло је клизиште у селу Бистрица код Бањалуке.
Бистрица - Фото: РТРС
БистрицаФото: РТРС

Мјештани, кажу, да у селу проблем са клизиштем нису имали више од 70 година.

Клизиште је највећи проблем направило Радовану Поповићу, којем је пресјечен пут до куће. Муке Поповића ту не престају, јер му је каже и штала угрожена, коју је клизиште помјерило за око метар.

"Одјескло ме од куће, не могу ништа. Жена, ја и двоје дјеце, стара мајка од 85 година, сви смо у опсаности. Не знам шта да радим", прича Радован.

За имовину страхује и Вукан Поповић којем је клизиште угрозило кућу и помоћне објекте. Ако се убрзо нешто не уради, каже, кућу неће бити могуће спасити.

"Помијерају се објекти, иде воће иде све, срушило живицу пут. Угрожена је ова кућа и овај помоћни објекат, ако се буде ширило иде и она кућа тамо", уплашено коментарише Вукан.

Мјештанима наду, да ће проблем бити убрзо ријешен, улијевају машине које су већ почеле санацију. У градској управи поручују да су се на подручју града појавила нова клизишта и да ће се након процјене штете приступити санирању.

Игор Радојичић градоначелник Бањалуке истиче да у овом моменту могу да раде процјену самих клизишта, јер када дође до овог период, кад се покрену клизипшта, треба процијенити колики је обим, како би се могло приступити неком облику санације.

Стручњаци из Градске управе већ су процијенили стање клизишта у Бисатрици, за који су издали налог за хитну интервенцију.