latinica  ћирилица
12/03/2018 |  16:51 | Аутор: РТРС

Наставити спровођење реформи

Министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Вјекослав Беванда и шеф Мисије ММФ Надим Илахи закључили су да је добро што су испуњени основни услови за наставак програма са ММФ-ом и уплаћена друга транша ентитетима, те да је неопходно наставити спровођење реформи како би биле испуњене одреднице из Писма намјере.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Беванда је током састанка у Сарајеву упознао шефа Мисије ММФ-а о процесу усвајања измјена и допуна Закона о осигурању депозита БиХ који је привремено повучен из парламентарне процедуре, гдје до сада није имао подршку већине, иако је раније добио једногласну подршку Управног одбора Агенције за осигурање депозита и Савјета министара БиХ.

Саговорници су се сагласили да је потребно што прије спроводити зацртане реформе јер се све активности одвијају у изборној години када је, како су показала ранија искуства, мања ефикасност.

Наглашено је да сваки ниво власти у оквиру својих надлежности треба да ради на преузетим обавезама, а да је неопходно наставити уштеде и ограничење запошљавања како је и предвиђено буџетом за ову годину.

Састанку је присуствовао и резидентни представник ММФ-а у БиХ Франциско Паро.

Извор: СРНА