latinica  ћирилица
12/03/2018 |  15:55 ⇒ 13/03/2018 | 07:47 | Аутор: РТРС

Бањалука- Сутра споразум о гранту за мост у Градишци

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће сутра у Бањалуци, потписивању споразума о инвестиционом гранту за изградњу прекограничног моста у Градишци и потписивању уговора о финансирању изградње ауто-пута Бањалука-Добој Б.
Мост на ријеци Сави код Свилаја - Фото: klix.ba
Мост на ријеци Сави код СвилајаФото: klix.ba

Споразум о инвестиционом гранту за изградњу прекограничног моста у Градишци потписаће шеф Одјељења за кредитно пословање Европске инвестииционе банке за Словенију, Хрватску и западни Балкан Матео Ривелини и министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда.

Потписници уговора о финансирању ауто-пута Бањалука-Добој Б биће Ривелини, Беванда, министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија и извршни директор за финансијске послове Аутопутева Републике Српске Марко Митровић.

Потписивање споразума и уговора предвиђено је у 12.30 часова у Административном центру Владе Републике Српске, након чега су предвиђене изјаве за новинаре.

Споразум о гранту ЕУ износи 6,8 милиона евра, којим ће бити суфинансирана градња прекограничног моста на ријеци Сави код Градишке између БиХ и Хрватске.

Пројекат, којим ће бити суфинансирана градња прекограничног моста на ријеци Сави код Градишке између БиХ и Хрватске, укључује изградњу прекограничног прелаза на дионици пута Бањалука – Градишка, моста на ријеци Сави између БиХ и Хрватске, као и дионицу ауто-пута Бањалука–Градишка.

Потписивању споразума присуствоваће и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк.

Извор: СРНА