latinica  ћирилица
12/03/2018 |  14:25 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Обиљежено 15 година од убиства Ђинђића

Петнаест година од убиства премијера Србије и лидера Демократске странке Зорана Ђинђића данас је обиљежено полагањем вијенаца и цвијећа на његов гроб и мјесто гдје је убијен у дворишту зграде Владе Србије.
Брнабић и министри одали пошту Ђинђићу (фото:Tanjug, Zoran Žestić) -
Брнабић и министри одали пошту Ђинђићу (фото:Tanjug, Zoran Žestić)

Чланови Ђинђићеве породице, представници ДС-а и грађани положили су цвијеће и вијенце на гроб убијеног премијера у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Цвијеће су положили супруга Ружица Ђинђић и син Лука, досадашњи предсједник ДС-а Драган Шутановац и чланови странке Слободан Милосављевић, Бранислав Лечић, Нада Колунџија и Горан Ћирић.

На спомен-плочу Ђинђићу у парку на Тргу Републике цвијеће су положили некадашњи предсједник Скупштине града Београда Зоран Алимпић и члан Политичког савјета ДС-а Љиљана Лучић.

И ове године Либерално демократска странка /ЛДП/ организовала је "Шетњу за Зорана" централним градским улицама, до Новог гробља, па до дворишта зграде Владе Србије.

Шетњу ЛДП-а, која је завршена одавањем почасти убијеном премијеру, предводио је предсједник те странке Чедомир Јовановић.

Пошту Ђинђићу одао је и предсједник Нове странке Зоран Живковић, који је послије његовог убиства био премијер Србије и предсједник ДС-а.

Претходно данас премијер Србије Ана Брнабић, праћена члановима Владе Србије, положила је вијенац на спомен-плочу Ђинђићу у дворишту Немањине 11.

У дворани Културног центра Београда касније данас биће одржано финално такмичење у бесједништву "Беседе у Зоранову част", које ДС организује заједно са Фондацијом "Др Зоран Ђинђић".

Ђинђић је убијен 12. марта 2003. године у дворишту зграде Владе Србије.

Извор: СРНА