latinica  ћирилица
12/03/2018 |  12:24 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Београд- Убио једну особу, двије ранио након што је добио отказ

У Рузвелтовој улици у центру Београда догодила се пуцњава. Бивши радник упао је у фирму, након отказа, и почео да пуца. Једна особа је страдала, двије повријеђене.
Београд- полиција (Фото: Tanjug, Dimitrije Goll) - Фото: ТАНЈУГ
Београд- полиција (Фото: Tanjug, Dimitrije Goll)Фото: ТАНЈУГ

МУП је саопштио да је у просторијама фирме у Рузвелтовој улици у Београду данас око 11 часова бивши радник Н. С. (1987) испалио више пројектила из пиштоља према двојици радника, док је трећи скочио кроз прозор. Један од двојице рањених радника је преминуо од задобијених повреда у Ургентном центру.

Н. С. је након пуцњаве побјегао из фирме и пронађен је са тешким тјелесним повредама у свом стану на Звездари, у који је полиција стигла због пријаве да је избио пожар. Медији преносе да је он у свом стану касније покушао да се разнесе бомбом.

Из Управе полиције, десетак минута након пуцњаве, полицији је пријављен пожар на Звездари, гдје је из запаљеног стана извучен Н. С. са тешким тјелесним повредама.

Његово стање није познато, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је у Скупштини Србије у току расправе о амандманима навео да је починитељ извршио самоубиство, међутим то није потврђено.

"Догодио се један инцидент са тешким посљедицама, гдје је једно лице, које је очигледно било радник или бивши запослени те фирме, ушло у фирму, извршило тешко кривично дјело, затим отишло кући и извршило самоубиство", рекао је он.

У питању је фирма Привредни савјетник Информационе технологије.

Наводи се и да је он добио отказ у четвртак, након чега је дошао у бившу фирму и почео да пуца.

Извор: Танјуг