latinica  ћирилица
11/03/2018 |  17:20 ⇒ 12/03/2018 | 11:31 | Аутор: РТРС

Отворен погон за производњу грађевинских контејнера у Сребреници (ВИДЕО/ФОТО)

Милорад Додик, Александар Вулин и Младен Грујичић озваничили су и почетак рада компаније "Економик Груп" у Сребреници. У новоотвореном погону, у којем ће се производити грађевински контејнери, посао ће добити 25 радника. Инвеститор из Србије уложио је 2,4 милиона КМ.
Сребреница - Додик - Фото: СРНА
Сребреница - ДодикФото: СРНА

25 младих људи из Сребренице од данас имају стални посао, редовна примања и обезбијеђену егзистенцију. Многима је ово први посао.

Грађевински контејнери који ће се производити у Сребреници, највиших су стандарда, а извозиће се у више од 25 земаља.

"Сви монтажни производи ће се продавати у Србији, ЕУ , Аустрији и другим земама", рекао је Бојан Ранкић, власник фирме "Економик груп".

Он се захвалио на помоћи Србији и рекао да је имао изврсну подршку општине и да је са лакоћом обезбиједио све потребне сагласности и дозволе за почетак рада.

2018. година ће бити година запошљавања у Сребреници. Циљ је отворити и до 150 нових радних мјеста у реалном сектору поручује начелник Грујичић.

"Грађани Сребренице могу да буду задовољни свим оним што смо учинили. Много смо радили на инфраструктури, обнови објеката, санацији рјечног корита, локалних путева, преко 40 километара њих је санирано, 5 километара асфалтирано. Ова година ће бити година отварања нових радних мјеста", истиче Младен Грујичић, начелник општине Сребреница.

Сребреница - Економик контејнери (Фото: РТРС)

Фабрика је резултат улагања Владе Републике Србије у Сребреницу и напора предсједника Додика да Сребреница добије нови имиџ.

"Сребреница је била заточена стереотипом и то је онемогућавало развој, тек у задњих годину и по дана под новим вођством дошли смо у позицију да у сребреници видимо видљиве промјене", рекао је предсједник Српске, Милорад Додик.

Министар одбране Србије Александар Вулин изразио је задовољство што је овај објекат изграђен средствима Србије и што је инвеститор из те земље.

Ово је само прва инвестиција у Сребреници, наредни кораци локалне заједнице су отварање погона за производњу намјештаја, прераду млијека и линије за израду подлога на спортским теренима.