latinica  ћирилица
10/03/2018 |  17:05 | Аутор: РТРС

Додик: Наставићемо да развијамо Јахорину

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је Јахорина веома важна за Републику Српску и њене грађане, те најавио њен даљи развој.
Предсједник Додик са учесницима "Трке познатих пријатеља Јахорине" - Фото: СРНА
Предсједник Додик са учесницима "Трке познатих пријатеља Јахорине"Фото: СРНА

Додик је захвалио свима који су радили и вјеровали у Јахорину и који су ових дана дошли да додатно промовишу ову олимпијску љепотицу.

"Сви успјеси које је Олимпијски центар `Јахорина` постигао у посљедњих неколико мјесеци говоре да се Јахорина може развијати. Било је важно и наше увјерење да можемо рехабилитовати Јахорину, а то је показала и агилна управа предузећа и други фактори који овдје обављају одређене дјелатности", рекао је Додик.

Након састанака са учесницима "Трке познатих пријатеља Јахорине", коју ће у поподневним часовима свечано отворити прослављени италијански скијаш Алберто Томба, предсједник Српске је истакао да уз подршку Републике данас има разлога да се похвали и да каже да се на Јахорини остварују добри резултати.

"Наше амбиције за идућу годину су веће и у том погледу наставиће се инвестиционе активности. Инфраструктурни и логистички садржаји који су потребни да прате једну овако важну туристичку дјелатност биће готови већ на љето, а Јахорина ће моћи да ради и живи не само за вријеме сезоне него читаве године", најавио је предсједник Репубике Српске.

Он је захвалио свим учесницима данашње трке, као и онима који су дошли да је подрже, те изразио очекивања да ће понијети лијепе успомене са Јахорине.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић изразио је задовољство што је ове године Олимпијски центар доживио резултат који нико није очекивао.

Он се, у име Олимпијског центра, највише захвалио предсједнику Додику који их је одржао и вјеровао у њих и прије почетка ове сезоне.

"Ми смо радом и резултатима показали да Јахорина може да се врати у сам свјетски врх", рекао је Љевнаић.

Он је истакао да је Јахорина ове године остварила озбиљан резултат и да је то још већи мотив да сљедеће године раде много боље.

"Имали смо више од 180.000 скијаша ове сезоне, приход увећан за више од дупло у односу на прошлу годину. Данас је 97. дан скијања на Јахорини што говори да смо испунили наше обећање да ћемо имати минимум 120 скијашких дана, што смо и испунили", навео је Љевнаић.

Он је рекао да су данас на Јахорини легенде скијашког спорта које су се одазвале позиву за "Трку познатих пријатеља Јахорине", те да од наредне недјеље на Јахорини почиње "Егзит фестивал", један о најпознатијих у региону, што говори да се Јахорина вратила у сами врх европских центара.

Уз поруку да му је изузетно драго што је у друштву својих колега, чувени скијашки ас Алберто Томба је изразио очекивања да ће се данас десити "нешто значано за будућност Јахорине".

"Четврти пут сам у БиХ и надам се да ћу у будућности долазити чешће, како бих промовисао Јахорину и њен туризам", рекао је Томба.

Најуспјешнији скијаш бивше Југославије Бојан Крижај изразио је захвалност што је позван на Јахорину и истакао да је поносан што је данас у друштву предсједника Републике Српске Милорада Додика и спортских колега из свијета скијања и фудбала.

"Драго ми је да смо опет на Јахорини. Био сам присутан и када се реконструисала и сада када се ствари завршавају. Надам се да ћемо заједно остварити циљ којег Јахорина заслужује", рекао је Крижај.

"Трка познатих пријатеља Јахорине", коју ће отворити славни италијански скијаш Алберто Томба, почиње данас у 17.00 часова, док ће у У 20.00 часова бити организвано дружење са Томбом.