latinica  ћирилица
10/03/2018 |  15:21 ⇒ 15:28 | Аутор: РТРС

Требињем одзвањала пјесма и игра

Градоначелник Требиња Лука Петровић организовао је пријем за представнике фолкорних ансамбала из Републике Српске, Србије и Црне Горе који ће заједно са домаћинима наступити вечерас у овом граду.
Требиње - смотра фолклора - Фото: СРНА
Требиње - смотра фолклораФото: СРНА

Петровић је истакао да Град Требиње подржава сусрете фолклорних ансамбала и да ће то чинити и убудуће, јер се тако промовише баштињење вриједности и културе народа са ових простора.

"Требиње има широку традицију када су у питању културно-умјетничка друштва и постоји потенцијал за развој културе, али и побољшање комуникације међу људима, чега нам недостаје", навео је Петровић.

У организацији Градског културно-умјетничког друштва /ГКУД/ "Алат Свислајон" вечерас ће бити одржан први сусрет фолклорних ансамбала ветерана у овој години под називом "Кој за кола ајд у коло, а ко није нек не иде".

На Тргу слободе кратком игром и пјесмом представило се 14 фолклорних друштава, а на задовољство многобројних грађана одиграно је и заједничко коло учесника.

Предсједник ГКУД "Алат Свислајон" Неђељко Ламбета каже да је циљ оваквих сусрета богаћење културних садржаја Требиња, чување културне баштине, као и дружење и сарадња културно-умјетничких друштава са подручја Требиња и региона.

Извор: СРНА