latinica  ћирилица
10/03/2018 |  14:11 | Аутор: РТРС

Пуповац: Пленковићева комисија предлаже озакоњење усташког поздрава

Предсједник Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац изјавио је да хрватска Комисија за суочавање са прошлошћу отворено заговара врсту "умивене и опране" поражене политике Анте Павелића и Независне Државе Хрватске /НДХ/ и предлаже озакоњење усташког поздрава "За дом спремни".
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

"Дошли смо до ситуације да сада добијамо људе који су дио те комисије који кажу да антифашизам треба избацити из Устава", рекао је Пуповац за Хрватски радио.

Пуповац, који је и посланик у Сабору Хрватске, истакао је да су препоруке Комисије не само необавезујуће, већ за њега и апсолутно неприхватљиве.

Он је рекао да се Хрватска недовољно супротставља темама које успоравају друштво, као што су ретроградне идеолошке појаве, негирање грађанских права и слобода, те клерикално и националистичко разумијевање друштва.

"Умјесто да одлучно бранимо вриједности антифашизма као што то чини већина земаља Европе, ми попуштамо и повлачимо се према онима који би ревитализовали поражене снаге у Другом свјетском рату", рекао је Пуповац.

Извор: СРНА