latinica  ћирилица
09/03/2018 |  11:28 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Сарајево - Мектић на рочишту поновио оптужбе против Ружице Јукић

Данас су у предмету против Драгана Мектића у Општинском суду у Сарајеву изнесене завршне ријечи, а пресуда у овом случају ће бити донесена наредног мјесеца.
Јукић, Мектић (Фото: http://ba.n1info.com) -
Јукић, Мектић (Фото: http://ba.n1info.com)

У Општинском суду у Сарајеву данас је одржано суђење по тужби потпредсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХ Ружице Јукић против министра безбједности БиХ Драгана Мектића због клевете и повреде угледа и части.

Свједок тужиоца, в. д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, данас се није појавила на рочишту гдје је требало да буде саслушана као свједок. Своје одсуство оправдала је службеним путовањем у Турску.

Мектић је у судници рекао да му није јасно шта му се ставља на терет јер се оптужба темељи на његовом учешћу у дијалошкој емисији. Питао је да ли је Ружица Јукић недодирљива и поновио да сматра да Јукићева не познаје законе и да није компетентна.

Питао је да ли је увредљиво то што је рекао да је Ружица Јукић фризер, као и да је чуо да је она радила и као продавачица у киоску. Мектић сматра да Ружица Јукић крије своју каријеру до 39 године и да би је "требало ногама ишутати из правосуђа" јер је користила ратнохушкачку реторику када је говорила о злочинима у Приједору за које је оптужила српску полицију иако за то, како је нагласио, не постоји нити један доказ.

На крају је констатовао да цијели случај сматра као понижавање правосуђа те да су констатације у завршној ријечи одбране били сугестивни закључци.

Пресуда ће странкама у предмету 9. априла бити уручена поштом.

Извор: Н1