latinica  ћирилица
08/03/2018 |  17:52 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Спутава ли Теслић пословање Бање Врућице? (ВИДЕО)

Има ли Бања Врућица подршку локалне заједнице?
Бања Врућица - Фото: РТРС
Бања ВрућицаФото: РТРС

Из овог здравствено-туристичког центра упозоравају на опструкције Општине Теслић, која им не издаје документацију неопходну за уређење и проширење једног од објеката. С друге стране, у општинској управи увјеравају да чине све како би привукли инвеститоре и обезбиједили нова радна мјеста. Изузетак, тврде, није ни Бања Врућуца.

Умјесто да граде и објекат приводе крају у "Бањи Врућици" су још на почетку. Годину дана чекају на неоходну документацију из општинске управе како би уложили два милиона марака у уређење и проширење свадбеног салона и ресторана "Кисељак" и тиме обезбиједили 15 нових радних мјеста. У процедуру су кренули у фебруару прошле године, али даље од првог корака нису отишли.

- Немојте ми рећи да је то клима која погодује инвеститорима. Сваки пут чекамо по мјесец два, три на сасвим једноставне реакције Одјељења за просторно уређење - каже Александар Радошевић,  директор Здравствено туристичког центра "Бања Врућица".

У општини одбацују овакве тврдње. Према свима се, кажу, једнако опходе, а Бања није изузетак.

- Још једном подвлачим да Бања Врућица није стекла правне услове, још није усвојен регулациони план, да би се могли поднијети захтјев за издавање грађевинске дозволе. Чим се буду створиле претпоставке ова општинска управа ће изаћи у сусрет здравственом центру - поручује Милован Станковић, замјеник начелника Општине Теслић.

- Ако је  привредна инвестиција од два милиона КМ, зар не могу одмах да је узму као приоритет, да нам одговоре за седам дана, а не за мјесец. На неке ургенције нам нико никад није одговорио, нико нам се није јавио двије године - напомиње Радошевић.

Од четири потребна корака, кажу у "Бањи Врућици", прешли су тек један. Уколико сваки буде трајао као први, боје се да би са реализацијом ове инвестиције, могли почети тек за четири године.