latinica  ћирилица
07/03/2018 |  21:29 ⇒ 21:31 | Аутор: РТРС

Столица: Војводина и њени играчи су осрамоћени

Утакмицу Војводина – Црвена звезда у Фудбалској лиги Србије обиљежила би добра игра два тима по неадекватном терену, борба, голови, читав ток прошаран ту и тамо неким веома лијепим потезом... Обељежила би, јер све је то девалвирано једанаестерцем који је досуђен у самом финишу меча, послије кога су црвено-бијели из Београда стигли до тријумфа.
Илија Столица - Фото: РТС
Илија СтолицаФото: РТС

Арбитар Јован Шегрт видио је прекршај у казненом простору Месаровића над Радоњићем. Тешко да га је ико други видио, али то, у крајњој линији, није важно, јер су судијске грешке интегрални дио фудбала.

Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, покушао је баш да прича о самој игри...

"Дерби као дерби... Тешко је било очекивати да ће ниво фудбала бити првише висок. Ово је била можда и најбоља утакмица Војводине коју је тај тим одиграо у јако дуго времена. Ми смо примили гол онако како смо жељели да избјегнемо, после лоше дефанзивне транзиције. Војводина је после имала шансу, имали смо је и ми, на крају смо побиједили", истакао је Милојевић.

Ту је прича о фудбалу престала. Илија Столица, један од недвосмислено најталентованијих тренера које ова земља има, након краће паузе одлучио је да тему разговора благо измјести.

"Како се осјећам? Осјећам се осрамоћено. Фудбалски клуб Војводина је осрамоћен на свој рођендан, моји играчи су осрамоћени. Беспредметно је говорити о било чему другом у овом тренутку, осећао бих се јако глупо када бих то урадио", изговорио је видно разочарани, па и бијесни, Столица.

Извор: РТС