latinica  ћирилица
07/03/2018 |  15:45 | Аутор: РТРС

Доктор са ВМА узимао мито да би пацијенте стављао на врх листе чекања

Доктор специјалиста радиологије Б. Р., који је прекјуче ухапшен на ВМА у Београду због сумње да је злоупотребио положај и примао мито, данас ће уз кривичну пријаву бити спроведен на саслушање у Више тужилаштво у Београду.
Војномедицинска академија (ВМА) (Фото: vma.mod.gov.rs) -
Војномедицинска академија (ВМА) (Фото: vma.mod.gov.rs)

Љекар је осумњичен да је пацијентима узимао мито како би им што пре заказао прегледе за које постоје вишемјесечне листе чекања.

- Сумња се да је радиолог Б. Р. у дужем временском периоду узимао новац од пацијената, који због тешког здравственог стања нису могли да чекају на преглед и по неколико мјесеци. На овај начин он је стекао противправну имовинску корист од око милион и по динара -каже извор из истраге.

У заједничкој акцији хапшења учествовали су Војнобезбједносна агенција и Војна полиција, а све по налогу Посебног одјељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду.

У саопштењу министарства одбране истиче се да је ухапшени, користећи свој службени положај, извршио кривично дјело "Злоупотреба службеног положаја" из члана 359 став 3 Кривичног законика.

Након вишемјесечног прикупљања података и доказа на сузбијању корупције у Војномедицинској академији, прекјучерашњом акцијом обухваћено је више лица, а осумњиченом Б. Р. је одређено задржавање.

- Даљи постпуапк против осумњиченог водиће новоформирано посебно одјељење за сузбијање корупције при Вишем јавном тужилаштву у Београду - кажу у министаству одбране.

Извор: Блиц