latinica  ћирилица
07/03/2018 |  13:01 | Аутор: РТРС

Мелоун о Јокићу: Веома је просто, не трудиш се- нећеш играти

Никола Јокић, најбољи играч Денвер Нагетса, у посљедња три меча уопште не личи на себе на паркету.
Јокић - Фото: РТРС
ЈокићФото: РТРС

Послије готово трипл-дабл просјека у мјесецу фебруару, српски репрезентативац против Мемфиса, Кливленда и Даласа није имао ни приближан учинак ономе на који је навикао цио кошаркашки свијет.

Против Гризлиса је имао девет поена, девет скокова и пет асистенција, у дуелу са Кавсима имао је исти број поена, два скока мање и три асистенције више, док је претходне ноћи против Маверикса уписао свега четири поена, поред девет ухваћених лопти и пет проигравања.

"Јокић је био необично пасиван у фази напада, завршивши меч са мање од десет упућених шутева по трећи пут у низу. Такође, није успио да оствари ни уобичајен скакачи учинак, па у посљедња три сусрета нема ниједан дабл-дабл. Пад у Николиној форми поклопио се са повратком крилног центра Пола Милсепа, али је свакако и даље прерано причати о некој дубљој кризи у, до сада, фантастичној сезони", стоји у анализи реномираног ЕСПН.

Међутим, колико год спомињање Милсапа у овом контексту и те како има смисла, као и Мејсона Пламлија, Мајк Мелоун очигледно има дубљи проблем са Јоком, пошто га је комплетну четврту четвртину оставио на клупи против Мавса.

"Једно је када направиш грешку или промашиш шут, а нешто сасвим другачије када изађеш на терен и само одрађујеш свој посао. Ако ниси спреман да играш, односно ако не пружаш максимум-нећеш играти. Веома је просто, ми никоме не дугујемо ништа, штавише играчи су ти који су дужни да дају све од себе када су на паркету", рекао је тренер Денвера послије пораза од Даласа.

Извор:Б92