latinica  ћирилица
07/03/2018 |  12:10 | Аутор: РТРС

Асторијев токсиколошки налаз за два мјесеца

Тужилаштво из Удина објавило је да ће дефинитиван разлог смрти Давида Асторија, бившег капитена Фудбалског клуба Фиорентина бити утврђен за два мјесеца.
Давиде Астори - Фото: Getty Images
Давиде АсториФото: Getty Images

Астори је преминуо у сну у хотелској соби у Удинама, гдје је у недјељу поподне са Фиорентином требао играти првенствену утакмицу против Удинезеа. Обдукција тијела обављена је у уторак, а тијело предато породици како би се у четвртак могао одржати покоп.

"Тек након 60 дана, када будемо имали дефинитивну дијагнозу, моћи ћемо са сигурношћу рећи да није било других узрока или спољних фактора који су утицали на Асторијеву смрт", казао је за италијанске медије Антонио Де Николо, главни тужилац у Удинама.

На токсиколошки извјештај ће се морати сачекати, али почетни налази обдукције указују на "срчани застој без очигледних траума, која је заснована на брадикардији".

Брадикардија је медицински назив за успорен рад срца.

Астори је рођен 7. јануара 1987. године у Сан Ђовани Бианку, а преминуо је 4. марта 2018. у Удинама.

Његова смрт потресла је, не само спортску него комплетну италијанску јавност. Током каријере играо је за Пицигетоне, Кремонезе, Каљари, Рому и Фиорентину. Био је и члан Милана, али није одиграо нити једну званичну утакмицу за "росонере".

Фиорентина и Каљари одлучили су у његову част повући дрес са бројем 13. У дресу репрезентације Италије уписао је 14 наступа уз један погодак.

Извор: Независне новине