latinica  ћирилица
07/03/2018 |  11:14 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Грабовац сумња у прикривање ратног злочина над Србима у Оџаку

Предсједник Одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, Марко Грабовац, изразио је сумњу да је са локације масовне гробнице у дијелу напуштеног православног гробља у Оџаку, измјештена српска масовна гробница.
Марко Грабовац - Фото: СРНА
Марко ГрабовацФото: СРНА

Грабовац каже да је ове податке добио од српске логорашице која је била заточена и силована у Оџаку, а која је о овом проговорила приликом недавног свједочења у Сарајеву, као и да му је свједок бошњачке националности раније показао локацију српске масовне гробнице у Оџаку.

"Дошао сам до података да је у овој масовној гробници било закопано и шест војника ЈНА који су током протеклог рата били заточени у логору у Оџаку, а које и даље потражује Република Србија", рекао је Грабовац.

Он је подсјетио да је ексхумација извршена на овој локацији још у новембру прошле године, али из непознатих разлога о томе није била обавијештена јавност.

Портпарол Института за нестала лица БиХ Лејла Ченгић рекла је раније Срни да је у дијелу православног гробља у Оџаку извршена ексхумација, али да нису пронађени посмртни остаци војника Војске Републике Српске.

Извор: СРНА