latinica  ћирилица
07/03/2018 |  09:22 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Крупа на Уни: Настављена настава у Доњем Дубовику (ВИДЕО)

Након обилних сњежних падавина, ситуација у Крупи на Уни постепено се стабилизује.
Крупа на Уни - Фото: РТРС
Крупа на УниФото: РТРС

Ученици су поново на настави, а из општине истичу да нема озбиљније штете због сњежних падавина.

Школско звоно поново је означило почетак наставе у Доњем Дубовику код Крупе на Уни. Неочекиван распуст, кажу, искористили су за игру и уживање у сњежним радостима. Међутим, нису баш сви уживали.

На наставу нису дошли ученици из насеља на ентитетској граници, гдје непроходни путеви још отежавају долазак у школу. Одлука о надокнади наставе требало би да буде донесена наредног мјесеца, истиче руководство ове образовне установе.

- До сад је био проблем непроходности и уско су били прогрнути путеви, па је било немогуће да школски минибус вози путевима и купи дјечицу. Надокнадићемо наставу у топлијим данима, нећемо сад ниста планирати, вјероватно тако иза 1. априла, можда мало украдемо и од школског распуста за Ускрс - каже Драгана Тодић, директор Основне школе "Бранко Ћопић", Доњи Дубовик.

Већина путних праваца на подручју Крупе на Уни је проходна.

- Уз помоћ Града Приједора смо то једним дијелом све нормализовали. Општинска управа и радници су почели нормално да долазе на посао, од данас је кренула и школа, тако да већих покешкоћа у општини Крупа на Уни нема - каже Весна Недимовић, предсједник Скупштине општине Крупа на Уни.

Настава је нормализована и у свим подручним школама. Уредно је и снабдијевање водом и електричном енергијом на подручју цијеле општине.