latinica  ћирилица
07/03/2018 |  08:36 | Аутор: РТРС

ЛШ: Тренутак истине за Тотенхем: Јувентус на Вемблију

Тренутак истине за Тотенхем-британски медији најбоље описују колико је за лондонски клуб важан реванш са Јувентусом у осмини финала Лиге шампиона јер би, у случају да елиминише торинског гиганта, показао да је сазрео да и на међународној сцени биљежи успјехе против највећих.
Лига шампиона - Фото: РТРС
Лига шампионаФото: РТРС

Тотенхем има сасвим добру ситуацију, 2:2 из Торина, и то након што је стигао два гола заостатка, али ниједног тренутка не смије да се опусти и заборави да наспрам себе има искусни, велики тим, шестоструког шампиона Италије и вицепрвака Европе.

Изабраници Маурисија Покетина у групној фази завршили су испред једног Реал Мадрида и Борусије из Дортмунда, али све ће се то заборавити ако на чувеном Вемблију не прођу међу осам најбољих на Старом континенту, трећи пут у историји клуба.

"Морамо да будемо релаксирани и покушамо да одиграмо најбољи меч. Нећу ништа да мијењам, држаћемо се нашег стила, иако је важна утакмица. Идемо да уживамо, а не да будемо под паником", рекао је Покетино у најави утакмице и најавио офанзиву од првог минута.

Ништа мање амбиције нема ни Јувентус, екипа која вапи за "ушатим трофејом" након што је изгубила два од три претходна финала Лиге шампиона.

Велики проблем тренеру Масимилијану Алегрију прави то што је због повреде неизвјестан први нападач Гонзало Игуин, стријелац два гола против Тотенхема, али и на крају трагичар због промашеног пенала.

Добра увертира направљена је у Риму побједом у дербију над Лациом поготком Паула Дибале у посљедњем минуту, послије чега Јувентус одбрану трофеја Серије А држи у својим рукама.

У другом мечу нема ни најмању дилему, Манчестер сити против Базела потврђује пролаз послије побједе 4:0 у Швајцарској.

"Грађани" су у фантастичној форми, незадрживо грабе ка титули првака Енглеске, па сав фокус могу да усмјере ка Лиги шампиона. Можда од четвртфинала јер је Базел већ "архивиран".

Извор: Агенције