latinica  ћирилица
07/03/2018 |  08:18 ⇒ 08:19 | Аутор: РТРС

Возачи опрез, учестали одрони!

Учестали су одрони камења и земље долином ријеке Угар, од Кнежева према Травнику, а возачима се савјетује опрез и на путним правцима Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Одрони (архив) - Фото: РТРС
Одрони (архив)Фото: РТРС

Због кише која пада у већем дијелу Српске, коловози су овог јутра мокри и клизави, па се возачима савјетује максимално опрезна вожња, као и да на пут не крећу без зимске опреме.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње аутопута обустављено је саобраћање и преусмјерено на привремену обилазницу.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице.

У току је изградња водовода на подручју насеља Шњеготина у општини Челинац, због чега је измијењен режим саобраћања на регионалном путу Р-476-а, дионица Укрина-Клупе.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћање теретних возила и даље је преусмјерено на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Наплатне станице у Лакташима и Друговићима нису завршене и неће бити у функцији до завршетка комплетне дионице аутопута Бањалука-Прњавор.

На регионалном путу Р-454, дионица Братунац три-Дрињача, остаје на снази забрана за пролазак теретних возила тежих од три и по тоне и аутобусе класе М3.

У Федерацији БиХ због магле је смањена видљивост на путним правцима Жепче-Маглај, Ливно-Гламоч, Лашва-Витез-Нови Травник, Олово-Сребреник, те на подручју Тузле и Кладња.

На дионицама Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар и Бугојно-Нови Травник коловоз је мокар или влажан, а повећана је и опасност од одрона.

На аутопуту А-1, на дионици Сарајево запад-Лепеница, саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у траку за претицање.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Извор: СРНА